PARTNERS – CHERUT

Doel – Crisisopvang

“Mijn pooier had mij in elkaar geslagen. Ik voelde me zo slecht. Ik herinnerde mij dat ik een telefoonnummer had gekregen van een organisatie die meisjes helpt. Ik belde hen op en vroeg of ik die nacht kon komen. Die nacht kreeg ik een kamertje in een opvanghuis. De eerste dagen heb ik heel veel geslapen. Ik heb toen ondersteuning gekregen om rustig na te denken welke stappen ik wilde gaan zetten.” Elena 23 jaar. 

De nood aan crisisopvang is de laatste jaren erg groot en neemt steeds meer toe. Het is moeilijk om voldoende opvangplaatsen te vinden. Daarom zijn we blij met het recente aanbod een mooie boerderij aan te kopen met tien kamers, gelegen in een mooie landelijke omgeving. Het is een ideale locatie om de eerste stappen in het genezingsproces naar een nieuwe toekomst te zetten voor slachtoffers van mensenhandel en gedwongen prostitutie.

Dat betekent een veilige omgeving, een eigen kamer en begeleiding in de opvangboerderij. De stap om de prostitutie te ontvluchten is moeilijk en zwaar. Er zijn bedreigingen geuit, bijvoorbeeld naar de familie en ook kampen meisjes vaak met emotionele afhankelijkheid van hun pooier. Vrouwen kampen met trauma van vaak maanden of zelfs jaren uitbuiting. Het is een grote stap om te beslissen om weg te lopen. Het garanderen van een veilig bed met de nodige ondersteuning is dan ook heel belangrijk.
Tijdens hun verblijf krijgen ze psychologische hulp om een eerste gevoel van veiligheid terug te vinden, en weer zelf keuzes te kunnen gaan maken. Vervolgens wordt er met hen gekeken naar een geschikt vervolgtraject.

Voor de aankoop van de boerderij is een groot bedrag nodig!

Help jij mee dat vrouwen zoals Elena een veilige plaats krijgen om een nieuw leven te beginnen?
Sport jij mee voor Elena?

Oh hallo daar 👋 Wil je op de hoogte blijven over Muskathlon 2023 in België?

Schrijf je dan in om.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.