PARTNERS – COMPASSION

Kom jij in actie voor kinderen en nieuwe huizen in Dutwa – Tanzania?

In het noorden van Tanzania ligt het dorpje Dutwa, waar we mensen willen helpen een stenen huis te bouwen en kinderen willen sponsoren.

Een stenen huis in plaats van een huis van modder

Ken je plaatsen waar een huis gemaakt is van modder? Soms ziet het er nog best redelijk mooi uit. Dat komt omdat het vaak ook een vrij ‘nieuw’ huis is. Want tijdens het regenseizoen stort een zo’n huis in, en moeten mensen daarna weer helemaal of deels een nieuw huis bouwen. Wat uiteraard elke keer weer opnieuw geld kost. Geld dat mensen vaak al niet hebben, of graag zouden willen gebruiken voor andere zaken zoals voedsel, onderwijs en landbouw.

In Dutwa willen we mensen helpen een stenen huis bouwen op een stukje eigen grond. Hier sparen ze vaak zelf al voor, kopen dan de grond en samen met anderen werken ze om een fundering te leggen, de muren te bouwen en de rest van het huis. Dat gaat vaak stap voor stap. Steeds als er weer wat gespaard is, en er weer materialen gekocht kunnen worden kan er weer samen gewerkt worden aan een volgende stap. Een project waar de mensen elkaar ook bij helpen. Samen met de lokale kerk in Dutwa wil Compassion deze mensen graag helpen om hun nieuw huis te kunnen realiseren.

Daarom komen we dit jaar in actie om een heel aantal gezinnen in Dutwa te helpen een eigen stenen huis te bouwen. Doe je mee?

Om 1 gezin te helpen een huis te bouwen en af te maken op een stukje eigen grond is € 1500 nodig.

Hoeveel huizen zullen we met elkaar kunnen bouwen?! Hoeveel gezinnen mogen straks gaan verhuizen naar een nieuw huis dat solide en veilig is?

 

Kinderen sponsoren in Dutwa

Compassion werkt samen met de lokale kerk in Dutwa. In dit project komen ruim 200 kinderen uit gezinnen die leven in extreme armoede. De kinderen die in het project zijn opgenomen krijgen gezonde voeding, gaan naar school en ontvangen medische hulp waar het nodig is. Wil je weten dat de impact van kindsponsoring is op het leven van een kind? Kijk dan hier: Kindsponsoring: steun een kind in armoede | Compassion Nederland.

Er zijn kinderen in Dutwa die nog wachten op een sponsor. Wil jij helpen om een sponsor voor een kind in Dutwa te vinden of word jij een sponsor??

 

Oh hallo daar 👋 Wil je op de hoogte blijven over Muskathlon 2023 in België?

Schrijf je dan in om.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.